Riigiametnikud ja teenistujad toetavad arstide streiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajad alustasid kolmapäeval streiki
Õpetajad alustasid kolmapäeval streiki Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigi- ja Omavalitsuste Töötajate Ametiühingute Liit (ROTAL) ja Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni (TALO) teatasid täna, et toetavad Arstide Liidu ja Tervishoiutöötajate Kutseliidu streiki.

«Kuna meil endal on jätkuvalt streigikeeld, siis ise me streikida ei saa, aga tervishoiutöötajate streiki toetame me siiski,» rääkis ROTALi esimees Kalle Liivamägi.

Liivamäe sõnul toetavad ROTALi liikmed eelkõige tervishoiutöötajate kollektiivlepingu sõlmimist. Tema hinnangul on jätkuvalt selgusetu see, kes on tervishoiutöötajate tööandjad ja läbirääkimistelgi loobitakse palli ühest väravast teise.

«Kollektiivleping on ka arstide ja tervishoiutöötajate üks peamisi nõudmisi ja seda me toetame igati. Tuleb selgeks rääkida, kes peaksid olema selle osapooled ja on selge, et kui tervishoid kuulub sotsiaalministeeriumi valdkonda, siis peab üheks osapooleks olema ka sotsiaalministeerium,» selgitas Liivamägi.

TALO toetab arstide, meditsiiniõdede ja hooldustöötajate nõudmisi tervishoiusüsteemi korrastamiseks, töötingimuste parandamiseks ja palgaalammäärade tõstmiseks. TALO liikmed peavad vajalikuks üleriigilise töötasupolitiika väljatöötamist, mis võimaldaks  väärtustada erialalist kompetentsi ning tagaks õiglase ja väärika töötasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles