Ka Taanis leiti uude viirushaigusesse nakatunuid

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirus
Viirus Foto: SCANPIX

Taanis on viiel inimesel leitud seni tundmatu SARS-laadse koronaviiruse sümptomid, mille WHO avastas sel esmaspäeval Kataris haigestunud mehelt.

Taani Odense haiglasse viidi viis inimest, kellest üks naine ja mees külastasid hiljuti Katari. Ülejäänud nakatunud on mehe sugulased. Kõigil patsientidel esineb tugev hingamisteede infektsioon ja nad viibivad isolatsioonis, vahendab Iltalehti.

«Me eraldasime haiged, sest ei tea, kuidas viirus levib,» kommenteeris olukorda Odense haigla peaarst Svend Stenvang Pedersen Taani väljaandele Politiken. Pederseni sõnul esineb patsientidel palavik, köha, hingamisraskused ning gripiga kaasnevad lihasvalud.

Sel esmaspäeval toimetati Katarist Suurbritannia haiglasse sama viiruse kandja 49-aastane meesterahvas, kes oli hiljuti külastanud Saudi-Araabiat. Saudi-Araabias on samuti leitud üks haigusjuhtum, mis lõppes surmaga.

Uue koronaviiruse peiteajaks peetakse 7-10 päeva. Koronaviiruste alla kuulub nii tavaline külmetus kui ka surmav SARS-viirus, mille tõttu suri kümme aastat tagasi 800 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles