Sotsiaalminister kutsus kokku tervishoiu tulevikunägemuse töörühma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Sotsiaalminister Hanno Pevkur saatis täna kutse tervishoiutöötajate esindusühingutele ning kõrgkoolidele osaleda Eesti tervishoiusüsteemi tulevikunägemuse töörühmas.

Töörühma eesmärk on haiglavõrgu ja sellega seonduvate esmatasandi tervishoiu, kiirabi, õendusabi ning hooldusravi arengusuundade ülevaatamine ja haiglavõrgu tulevik. Samuti vajavad arutelu haiglate pakutavad teenused ja valmivad arstlike erialade arengukavad ning tervishoiutöötajate koolitustellimuse tulevikuvajadus aastani 2020.

«Tervishoiutöötajad on korduvalt väljendanud muret Eesti tervishoiusüsteemi jätkusuutlikkuse üle,» ütles Pevkur. «Kõik mõistavad, et mõnelt teiselt valdkonnalt lihtsalt raha ümberjagamine ei ole väljapääs. Vajame konstruktiivset arutelu kogu tervishoiusektori üleselt. Loodan, et ka tervishoiutöötajad saavad probleemidest samamoodi aru ning ühiselt mõistame ka seda, et streik ei ole parim viis lahenduste otsimiseks,» lisas minister.

Minister ootab kõikide osapoolte esindajate nimetamist hiljemalt 5. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles