Pevkur: arstide streigi toimumine selgub täna-homme

Heidi Ojamaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Taustal Lääne-Tallinna Keskhaigla.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Taustal Lääne-Tallinna Keskhaigla. Foto: Andres Haabu / Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkur vastab täna Põhja-Eesti regionaalhaiglas toimuval tervishoiutöötajate üldkoosolekul arstide ja õdede küsimustele, meditsiinitöötajad andsid ministrile aega kuni viis minutit oma tulevikunägemuse tutvustamiseks.

Pevkur ütles Postimehele enne arstidega kohtumist, et haiglate liit palus võimalust arutada haigekassa järgmise aasta eelarvet ning reedel pärast kella 12 istuvad osapooled selleks laua taha.

Ta lisas, et nii neljapäevane kui ka reedene kohtumine määravad, kas streik jääb ära või mitte.

Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa sõnul keskendutakse neljapäevasel tervishoiutöötajate üldkoosolekul põhiliselt sellele, kas ja kuidas peatada tervishoiutöötajate lahkumine ning kes ja mil moel vastutab eriarstiabi säilimise eest.

Neile küsimustele on vastuseid andma kutsutud mitu poliitikut. Rehemaa sõnul on oma tulekust teada andnud sotsiaalminister Hanno Pevkur ja kohe ametisse astuv haigekassa uus juht Tanel Ross.

Kutsutud on veel riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Margus Tsahkna ja riigikogu opositsioonierakondade esindajad. Samuti rahandusminister Jürgen Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles