Arstide liit: lõpuks on tööandjad avaldanud valmidust alustada läbirääkimisi

Heidi Ojamaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa Foto: Raigo Pajula

Eesti Haiglate Liit tegi reedesel kohtumise sotsiaalministeeriumis arstide ja õdede liitudele suulise palgatõusuettepaneku, mispeale märkis arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa, et kui seni pole probleeme tõsiselt võetud, siis nüüd on tööandjad avaldanud valmidust läbirääkimisteks. Arstide streigi ärajäämist see siiski ei tähenda.

Rehemaa sõnul on tööandjad avaldanud valmidust alustada läbirääkimisi ning ka liit on valmis läbirääkimisteks.

«Me oleme valmis läbirääkimisteks ja nii juba viimased poolteist aastat. Minister oleks pidanud tegema omapoolsed ettepanekud juba varem. Kummaline on, et tahet selleks avaldatakse täna, viimasel tööpäeval enne streigi algust.»

Vastates ajakirjanike küsimustele lisas Rehemaa, et asjade kulust on jäänud talle seni mulje, nagu poleks töötajate probleeme tõsiselt võetud.  

Arstide liidu juht Andres Kork märkis, et Eesti Haiglate Liidu pakkumine oli tingimuslik ning seda saaks realiseerida siis, kui haigekassa nõukogu vaatab ümber oma otsuse.  «Sellest pole midagi edastada oma liikmetele, sest me ei saa ju öelda, et kui haigekassa nõukogu muudab oma otsus, siis oleks meil selline pakkumine.»

Õdede liidu juht Ester Pruuden märkis, et liidul on läbirääkimised juba aasta algusest haiglate liiduga pooleli ning seni ei ole tööandjate poolt laual pakkumist, mille alusel läbirääkimisi pidada.

Sotsiaalministeeriumis nõupidamisel viibinud osapooltest ei suutnud keegi prognoosida, kui kaua esmaspäeval algav streik kesta võib.

Eesti Arstide Liit on seisukohal, et streik tuleb. Streik lõpeb siis, kui kollektiivlepingul on allkirjad all.

Eesti Haiglate Liit tegi täna ettepaneku nii koormuste kui palkade osas. Liidu juhi Urmas Sule sõnul ei lisanduks pakkumise kohaselt uuest aastast lisakoormust ning palgatõusuks ollakse valmis pakkuma 6,6 protsenti kõigile tervishoiutöötajatele.

Eesti Arstide Liit pakkumist kohtumisel vastu ei võtnud, sest neil ei olnud selleks endi sõnul vastavaid volitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles