Ruussaar: arstide liit palgaku endale PR-nõustaja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainar Ruussaar.
Ainar Ruussaar. Foto: Liis Treimann

Ajakirjanik Ainar Ruussaar leidis, et Eesti Arstide Liit peaks endale palkama PR-nõustajad ning siis avalikkus ilmselt hakkaks nende sõnumeid paremini mõistma.

«Arstid just väiksepalgaliste hulka ei kuulu, keskmine kuupalk olla 1700 euro ringis ning võib tekkida olukord, kus ühiskonna laiad massid ei tea, kas sellise keskmise palgaga inimeste streiki toetada,» rääkis ajakirjanik Priit Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Streik ei saa olla edukas ilma ühiskondliku kaastunde osakuta, on vaja, et inimesed tuleksid kaasa, nagu tuldi õpetajate streigiga. Kas arstidel jätkub seda kaastundeosakut, kas inimesed, kes ei saa arsti juurde minna, kas nad tunnevad kaasa ikka neile?» küsis Hõbemägi.

«Streigi fookus on pidevalt muutunud, kord on selleks raha, kord tervishoiusüsteem, kord kollektiivleping. Ühiskond eduka streigi puhul peaks kaasa tulema, selleks peaks kollektiivlepingute sisu olema avalik,» lisas ta.

«Naljakas, et haiglate liit saatis eile kell 11 arstide liidule uue kollektiivlepingu projekti, iseenesest põnev on selle saatmine ööl vastu laupäeva,» mainis Ruussaar.

«Arstide liidule on ettepanek, et palgake hea PR-nõustaja endale, sest kolmapäevaõhtune «Foorum» oli täielik katastroof, kus haiglate liidu juht, keda omakorda juhtis selles saates mitte saatejuht, vaid sotsiaalminister, oli esimese viie saateminuti jooksul tulistanud meditsiinisüsteemi esindajad sõelapõhjaks, sest nad on küll toredad inimesed, aga ei ole värvitelevisioonis võimelised samal tasemel demagoogitsema kui Hanno Pevkur. Vahest tuleks Pevkurile vastu saata samasugune Rambo,» pakkus Ruussaar.

«Telesaates «Foorum» haiglate liidu juht ja sotsiaalminister olid nagu ühemunakaksikud, nagu vennad, neil polnud nagu mingisugust vastuolu,» märkis Ainar Ruussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles