Õdede liit toetab streiki rinnamärkidega

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglaõed.
Haiglaõed. Foto: SCANPIX

Õdede liidu liikmed alustavad 1. oktoobrist tervishoitöötajate palganõudmise toetamiseks aktsiooni, kandes tööriietel rinnamärki üleskutsega «Väärikat palka!».

«Õed soovivad, et iga inimene saaks vajadusel arsti- ja õendusabi. Peame tähtsaks, et osutatav abi oleks patsiendikeskne, et oleks piisavalt aega kuulata nii patsienti kui tema lähedasi ja neid nõustada vastavalt nende tervisevajadusele. On oluline, et tervishoiuteenuste kvaliteet ei kannataks ja vajaminev abi oleks inimestele alati käepärast. Seega on palgatõus määrava tähtsusega meie kõigi heaolule,»selgitas liidu aktsioonikomitee juht Gerli Usberg.

Praegu kestavad palgaläbirääkimised õdede liidu ja tervishoiutöötajate ametiühingute liidu ninghaiglate liidu vahel, et sõlmida uus üleriigiline alampalga lepe. Läbirääkimiste ajal on streikimine seadusega keelatud.

Õdede liidu alampalga nõue on 5 eurot õdede ja 3 eurot hooldajate tunnitasuks. Kehtiva kollektiivleppe järgi on alates 2008. aastast kehtinud alampalgamäär õele, ämmaemandale ja tervishoiuteenust osutavale spetsialistile 3,83 eurot tunnis (arvestuslikult 644 eurot kuus) ja hooldajale 2,11 eurot tunnis (arvestuslikult 354 eurot kuus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles