Oktoobrist odavnevad mitmed ravimid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tablett.
Tablett. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Oktoobrist jõustub seadusemuudatus, mille mõjul kaob ära senine 12,79 euro suurune ravimihüvitise maksimaalmäär 50 protsendilise soodustusega ravimite puhul.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on seni olnud nii, et kui inimene ostab endale 50 protsendilise soodustusega ravimi, siis haigekassa küll hüvitab selle maksumusest 50 protsenti, kuid mitte rohkem kui 12,79 eurot ühe retsepti eest

«Oktoobrist see piirmäär kaob ning sellest tulenevalt väheneb inimeste omaosalus ravimite eest tasumisel, ehk ravimid muutuvad inimeste jaoks odavamaks,» lisas Pevkur.

Muudatus puudutab 50 protsendilise soodusmääraga ravimeid, mille haigekassa hüvitatav osa ühekordsel väljaostmisel ületab senist maksimaalmäära – 12,79 eurot retsepti kohta.

Nendeks ravimiteks on näiteks Altzheimeri tõve ravimid, mõned antidepressandid, südameravimid, seenhaiguste vastased ravimid, rasestumisvastased vahendid jms. Ühtlasi puudutab muudatus selliseid ravimeid, millel on kõrgem soodusmäär olemas, kuid mida ilmselt on kasutatud kas näidustusel, mida kõrgem määr ei hõlma, või kirjutatud välja arsti poolt, kellel kõrgema määraga kirjutamise õigust ei ole.

Arvutuste kohaselt väheneb inimeste omaosalus 50-protsendilise soodustusega ravimite ostmisel umbes 22 protsendi võrra keskmise retsepti maksumuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles