Arstide liit kardab ravijärjekordade pikenemist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa säästurežiim võib tuua kaasa ravijärjekordade pikenemise. Pildil Tartu erakorralise meditsiini osakond.
Haigekassa säästurežiim võib tuua kaasa ravijärjekordade pikenemise. Pildil Tartu erakorralise meditsiini osakond. Foto: Priit Mürk
Eesti Arstide Liit peab täna Tartus oma aastakonverentsi, sel puhul Vikerraadiole intervjuu andnud liidu president Andrus Mäesalu kardab, et haigekassa säästurežiim toob kaasa ravijärjekordade pikenemise.

Mäesalu rääkis raadio hommikuprogrammis, et kuigi haiglatel veel haigekassaga lepinguid käes pole ja kindlatest numbritest rääkida ei saa, on teada, et ravirahasid on vähem ja ravijuhtude arv väiksem. «Mis kindlasti vähendab arstiabi kättesaadavust ja seab meie patsiendid ka teatud määral kahtlasse olukorda,» sõnas ta.

Samas märkis Mäesalu, et arstiabita jäämist inimestel siiski karta ei tasu, küll aga võib tekkida probleeme kindlale soovitud artsile pääsemisega ja sellisel juhul peaksid inimesed leppima ka teiste arstidega.

«Ja muidugi peab kinnitama seda, et erakorraline abi on kõigile inimestele Eestis tagatud ja kättesaadav,» lisas Mäesalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles