Lääne-Tallinna keskhaiglas töötab täna igal erialal üks arst

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna keskhaigla.
Lääne-Tallinna keskhaigla. Foto: Andres Haabu / Postimees

Lääne-Tallinna keskhaigla polikliinikute peale on täna ambulatoorsete vastuvõttude tarbeks tööl igast valdkonnast üks eriarst, kes pühendab end lastele ja onkoloogilise diagnoosiga patsientidele.

«Oleme püüdnud väikeste variatsioonidega, et igal erialal oleks keegi valvearstina olemas,» rääkis hommikul Lääne-Tallinna keskhaigla (LTKH) ambulatoorse eriarstiabi juht Eva Gustavson haigla polikliinikute töökorraldusest tänasel streigipäeval. «Homme kindlasti see number jälle muutub,» lisas Gustavson.

Hommikuse seisuga töötas Lääne-Tallinna keskhaigla ambulatoorses vastuvõtus neli arsti ja 19 streikis. Ambulatoorne vastuvõtt on tagatud lastele ja onkoloogilise diagnoosiga patsientidele. Lisaks võtavad günekoloogid vastu rasedaid ja on tagatud psühhiaatriliste diagnoosidega patsientide ravi. Toimuvad ka hambaravi vastuvõtud.

«Kindlasti töötab pediaater, uroloog, kirurg, reumatoloog, silmaarst, nahaarst. Erakorralise meditsiini osakonda on tohtreid juurde pandud ja on valmisolek,» lisas Gustavson.

LTKH teatas reedel ambulatoorsetele haigetele, et tänane vastuvõtt jääb ära. Lisaks katkestati meeldetuletussõnumite saatmine. «Täna hakkame läbi helistama homseid patsiente,» lisas Gustavson.

Osa patsiente infosulus

«Kindlasti on patsiente, kes ei saa mingit infot. Meie saame teavitada ainult neid, kelle andmed on andmebaasis,» tunnistas Tallinna arstide liidu LTKH arstide peausaldusisik kardioloog Lembi Aug.

Tema sõnul toimub iga streigipäeva lõpus koosolek, kus arutatakse päeval ette tulnud probleeme. «Näeme päeva jooksul ära kitsaskohad – kas patsiente on teavitatud, kas need, kes on statsionaaris, saavad arstiabi,» tõi Aug näiteid.

 Augi sõnul on paljudel streikivatel LTKH arstidel tööd siiski küllaga. «Mina tegelikult streigin, aga see ei tähenda, et mul tööd ei ole. Ma alustasin hommikul kell kaheksa 24-tunnist valvet,» kirjeldas Aug lisades, et ta eeldab, et teda kutsutakse tihemini appi ka EMOsse. «Mul on kaks tundi vastuvõttu, see jääb streigi tõttu ära, aga ülejäänud aja tegelen ma statsionaaris olevate haigetega. Täna ma streigin sisuliselt kaks tundi – mis ma selle ajaga teen, võtan lõunapausiks või tegelen rohkem statsionaarsete haigetega, seda ma vaatan,» lisas Aug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles