Sule: iga sent Eesti tervishoius kasutatakse Euroopa tõhusaimal moel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Toomas Huik

Eesti haiglate liidu juhatuse esimehe Urmas Sule sõnul on Eesti tervishoiusüsteemi hinnatud aastaid Euroopa efektiivseimaks, seega iga siinsesse tervishoidu pandud euro saab kasutatud kõige efektiivsemal viisil.

Sule sõnul on raske öelda, milline võiks olla palk, millega streikivad arstid rahule jääksid, vahendab ERR Uudised.

«Julgen öelda nii, et igas sektoris oleks normaalne, et oleks tarbijahinnaindeks + mingi poliitiline koefitsent,» ütles Sule, kuid lisas, et arstid annavad endale selgelt aru, et kõigis sektorites oleks raske seda kokku leppida.

«Seda peab küsima arstide käest – kui noor arst ütleb välja, millisest summast alates ta hakkab kaaluma tõsiselt Eestisse jäämist või kust jookseb piir, et käia vähem Soomes, siis see on see õige number,» rääkis haiglate liidu juht.

«Mina ütleksin, et Eesti tervishoiusüsteem on aastaid Euroopas hinnatud kõige efektiivsemaks ja iga sent või euro, mille siia paneme, saab kasutatud Euroopa kõige efektiivsemal moel,» ütles Sule ja lisas, et kui tahame tervishoidu vähem raha panustada kui naaberriigid, peame arvestama, et meie inimesed kipuvad sinna tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles