Eesti arstid Soomes: ka Soome tervishoius ei ole kõik korras

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstikittel.
Arstikittel. Foto: Liis Treimann

Eesti Arstide Selts Soomes toetab Eesti Arstide Liidu ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu streiki ning nendivad, et ka Soome tervishoiukorraldus vajab olulisi muudatusi.

Eesti Arstide Selts Soomes juhatus teatas, et ka Soomes ollakse ühel meelel, et Soome tervishoiukorraldus ei vasta enam tänapäeva vajadustele. Suurimateks väljakutseteks, millega tuleb arvestada on elanikkonna vananemine ja tööjõulise elanikkonna vähenemine.

«Tööjõu vaba liikumine ei lahenda neid probleeme ei Eestis ega Soomes,» edastas Eesti Arstide Selts Soomes juhatus. «Selle üle, kuidas ja mis suunas tervishoiukorraldust muuta, käib Soomes aktiivne ja konstruktiivne üldrahvalik diskussioon. Lahenduste leidmine ei ole lihtne. Ka Eesti vajab konstruktiivset diskussiooni tervishoiu tuleviku teemadel.»

Soomes on toimunud arstide streigid aastatel 1984 ja 2001.Meditsiiniõdede streigid on toimunud aastatel 1965, 1983, 1995 ja 2007. Viimane arstide streik aastal 2001 kestis 5 kuud. Arstide ja õdede streikide järel ei muutunud mitte ainult meditsiinitöötajate palk ja töötingimused, vaid need streigid andsid ka riiklikul tasemel tugeva tõuke meditsiiniabi kättesaadavuse ja patsientide õiguste  parandamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles