Ansip loodab tervishoiutöötajate läbirääkimistelt konkreetseid lahendusi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Peaminister Andrus Ansip avaldas lootust, et haiglate ja arstide liidu juhtide täna ennelõunal alanud läbirääkimised on konstruktiivsed ning seal pakutakse välja ka konkreetseid lahendusi.

Ansip ütles valitsuse pressikonverentsil, et loodetavasti arutatakse kohtumisel konkreetseid ettepanekuid ja pakutakse välja eri lahendusvariante. «Ma tõesti loodan, et see praegu käimasolev kohtumine on konstruktiivne ja seal ka lahendused leitakse,» lausus ta.

Ta kinnitas, et kui läbirääkijate hinnangul on lahendusvõimalusi, mis väljuvad nende pädevusest, on valitsus alati valmis neid arutama. «Kui ettepanekud on edasiviivad, siis loomulikult võib arvestada ka valitsuse toetusega, aga kõik see vajab teatud süsteemset lähenemist. Praegu oleme saanud aru sellest, et on rahulolematus,» ütles Ansip.

Haiglate liidu ja arstide liidu juhtide kõnelustel peaks palgaettepanekute kõrval arutlusel olema ka tervishoiutöötajate töökoormus. Arstide liidule tegi läbirääkimiste alustamiseks eile ettepaneku haiglate liit, mille juhi Urmas Sule sõnul on nende eesmärk neljandat päeva kestev streik väärikalt lõpetada. «Me arutasime, kuidas oleks kõige mõistlikum kriisiolukorras edasi minna, sest me peame ebamõistlikuks, et inimesed ei saa arstiabi,» ütles Sule eile.

Eilses pressiteates kinnitas haiglate liit, et teeb kõik selleks, et esitada haigekassale võimalikult peatselt konkreetsed ettepanekud, kuidas leida haigekassa eelarve piires prioriteete ümber seades arstide ja õdede ettepanekutele rahalist katet.

Liit otsustas saata arstide liidule uuesti 28. septembril tehtud palgapakkumise, mis arvestab töövõtjate esitatud kollektiivlepingu projekti. 6,6 protsendi suuruse palgatõusu saab ellu viia juhul, kui haigekassa nõukogu nõustub muutma vastavalt teenuste hinnakirja.

Arstide liit on varem teatanud, et kui läbirääkimistel edu ei saavutata, siis laieneb streik järgmisel nädalal Pärnu, Viljandi, Narva ja Kuressaare haigla niinimetatud polikliinikuossa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles