Esmaspäevast peatatakse Tallinnas ja Tartus haiglasse vastuvõtt

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. oktoobril algas meditsiinitöötajate streik. Pildil TÜ Kliinikumi ootesaal.
1. oktoobril algas meditsiinitöötajate streik. Pildil TÜ Kliinikumi ootesaal. Foto: Sille Annuk / Postimees

Arstide liidu ja tervishoiutöötajate kutseliidu eile alanud läbirääkimistel haiglate liiduga kokkuleppele ei jõutud ja esmaspäeval tervishoiutöötajate streik laieneb. Tallinnas ja Tartus peatatakse uute plaaniliste haigete vastuvõtt statsionaari ja päevaravisse.

Streigiga liituvad Pärnu, Kuressaare, Viljandi ja Narva haigla, kus peatatakse plaanilised ambulatoorsed vastuvõtud. Põhja-Eesti Regionaalhaiglas, Ida-Tallinna Keskhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Tartu Ülikooli kliinikumis jätkub streik ambulatoorses eriarstiabis ja lisaks peatatakse uute plaaniliste haigete vastuvõtt statsionaari ja päevaravisse. Streigis osalevad õed ja arstid, teatasid arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit.

Tallinna haiglates on haaratud kogu statsionaar, Tartus enamik kirurgilisi erialasid. Ära jäävad ka plaanilised operatsioonid. Esmaspäevaks haiglaravile tulema pidanud plaanilistele haigetele teatatakse ravi edasilükkumisest. Kaks raviasutust on teatanud toetusstreigi korraldamisest. Ida-Viru keskhaiglas ei tehta plaanilisi ambulatoorseid vastuvõtte 8.-10. oktoobril ja Tartu Linna polikliinikus 8. oktoobril.

Streigi ajal töötavad kiirabi, erakorralise meditsiini osakonnad ja patsientidele osutatakse vältimatut arstiabi. Plaanilist arstiabi osutatakse kuni 18-aastastele lastele, rasedatele ja onkoloogilist ravi saavatele patsientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles