Galerii: tervishoiusüsteemi tuleviku arutelud algasid konstruktiivselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri kutsel kogunes täna tervishoiusektori partnerite esindajatest koosnev tervishoiusüsteemi tulevikunägemuse töörühm.

Kohtumisel andis ministeerium ülevaate käimasolevatest tegevustest Eesti tervishoiusüsteemi korrastamisel ja osalenud organisatsioonide esindajad kirjeldasid oma nägemust Eesti tervishoiusüsteemi kitsaskohtadest.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul rõhutasid mitmed organisatsioonid, et Eesti tervishoiusüsteem peab olema patsiendikeskne ning suur mure oli tervishoiutöötajate järelkasv ehk koolituse suurendamise vajadus.

«Probleemidele lahenduse otsimiseks esitasin osapooltele arutamiseks mõttepaberi, mis kaardistab olulised teemad tervishoiu jätkusuutlikkuse tagamiseks ning on aluseks edasisteks aruteludeks,»  ütles Pevkur. Kommentaare ning ettepanekuid oodatakse osapooltelt 12. oktoobriks.

Margus Tsahkna sõnul arutati sisuliselt sellest, mida on tervishoiusüsteemis vaja muuta. «Palkadest ei räägitud, see lepiti ka enne kokku. Kõik osalejad said esitada oma ettepanekud.»

Eesti arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa ütles, et hea tahte kokkuleppes toodi välja, et residentide tasu tõstmist taotletakse 2014. aasta eelarvest. «See on meie streigi üks põhinõudmisi ja seega streik veel lõppeda ei saa.»

Ühiselt lepiti kokku, et järgmine kohtumine on kolmapäeval, 17. oktoobril kell 15.

Tervishoiu tuleviku töörühma kuuluvad arstide liidu, arstiteadusüliõpilaste seltsi, eratervishoiuasutuste liidu, haiglate liidu, hooldusravi osutajate ühenduse, kiirabi liidu, nooremarstide ühenduse, patsientide esindusühingu, patsientide nõukoja, perearstide seltsi, sotsiaalministeeriumi, Tallinna ja Tartu tervishoiukõrgkooli, Tartu ülikooli, tervishoiualatöötajate ametiühingute liidu, tervishoiutöötajate kutseliidu ja õdede liidu esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles