Arstide liit: residentide palga osas me järeleandmisi ei tee

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa pärast kohtumist.
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa pärast kohtumist. Foto: Toomas Huik / Postimees

Arstide liidu esindajad on seisukohal, et sotsiaalministeeriumi ettepanek tasustada residente 40 töötunni eest nädalas alates 2014. aastast ei ole piisav ning kuna tegu on ühe põhilise nõudmisega kollektiivlepingu läbirääkimistel, ei saa streik veel lõppeda.

Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa ütles, et ministeeriumi ettepanek tähendab streigi jätkumist, kuna tegu on ühe põhilise nõudmisega, mis hoiaks noori arste Eestis.

Arstide liidu president Andres Kork märkis, et residentide tasu on liidu absoluutne nõudmine. «Käesoleva aasta septembrikuuks on Eestist lahkunud täiendavalt 97 arsti, kui me liidame nende õppekulu, siis on lahkunud kuus miljonit eurot. Olen kindel, et kulutades see üks miljon eurot, siis kuue miljoni eest ei lahkuta, vaid lahkutakse oluliselt vähem. Hoides kokku piskut kulutame palju.»

Ta lisas, et liidul ei ole võimalik sellel teemal kompromissi teha. «Meie seisukoht on, et resident on arst, nagu ta on seda Soomes, Rootsis, Norras või Prantsusmaal.»

Sotsiaalminister Hanno Pevkur esitles tänasel tervishoiu tulevikunägemuse töörühma koosolekul heatahte kokkulepet, mis näeb ette arst-residentide töö tasustamist 40 tunni eest nädalas alates 2014. aastast.

Kulu arst-residentide palga suurendamiseks on ligi üks miljon eurot aastas. Praegu on arst-residentidel tasustatud töönädalast 32 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles