Arstide ja haiglate liit: neljapäevaks esitame haigekassale konkreetsed ettepanekud

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii arstide liidu kui haiglate liidu esindajad avaldasid esmaspäevaste läbirääkimiste järel lootust, et neljapäevaseks haigekassa nõukogu istungiks on esitatud konkreetsed ettepanekud.

Arstide liidu peasekretäri Katrin Rehemaa sõnul olid läbirääkimised konstruktiivsed, lisaks avaldas ta heameelt ministri kohaloleku üle.

Ta märkis, et põhjalikult arutati arstide ja õdede tööaja ning töökoormuste kahandamise teemat. «Seal jõuti ka konkreetsete ettepanekuteni, mida võiks haigekassa nõukogule esitada,» lausus Rehemaa.

Tema sõnul oli sotsiaalminister Hanno Pevkur liiduga nõus ka residentide töö tasustamise küsimustes, ent minister konkreetset ajakava 40-tunnise töönädala tasustamise kehtestamise osas ei andnud.

Rehemaa lisas, et tervishoiutöötajate kutseliit ja arstide liit tegid ettepaneku, et haigekassa nõukogu võtaks kasutusele jaotamata tulemist seadusega maksimaalselt lubatud osa, kui palju see palgatõusu töötajatele võimaldaks, ei osanud ta praegu öelda.

Ta lisas, et konsultatsioone jätkatakse homme, läbirääkimiste laua taha asuvad osapooled aga kolmapäeval.

Haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule sõnul tuleb järgnevatel päevadel konkretiseerida oma ettepanekud töökoormuste ja võimalike tunnitasude muutmises osa ning kalkuleerida nende mõjud, et neljapäevasel haigekassa nõukogu koosolekul oleksid osapoolte ettepanekud laual.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul täpsustab arstide liit lähipäevil oma palgasoove. Ta märkis, et residentide tasustamise osas erimeelsusi ei olnud, kuid millisel kuupäeval seda muudetakse, sõltub arstide palgasoovist.

Pevkur ja ministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet osalesid tervishoiutöötajate kollektiivlepingu läbirääkimistel streigi kaheksandal päeval esmakordselt.

Eesti Haiglate Liidu ja Eesti Arstide Liidu 4. oktoobril toimunud läbirääkimised lähendasid osapoolte seisukohti kollektiivlepingu küsimustest, kuid haiglate liidu otsustuspädevuse piiratuse tõttu ei jõutud kokkuleppeni.

Haiglate liit on teinud meedikutele 6,6 protsendi suuruse palgatõusu pakkumise, mis saab realiseeruda juhul, kui haigekassa nõukogu nõustub muutma vastavalt teenuste hinnakirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles