Sotsiaalkomisjon: vähihaige lapse vanema hooldushüvitist tuleb pikendada

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähki põetakse üha nooremalt.
Vähki põetakse üha nooremalt. Foto: SCANPIX

Tänasel istungil toetas riigikogu sotsiaalkomisjon ravikindlustuse seaduse muutmise ettepanekut, mis annab vähki põdeva lapse vanemale võimaluse olla hoolduslehel senise 14 päeva asemel 60 päeva.  

Haige lapse hooldamise eest saab vanem hüvitist 80 protsenti töötasust.

«Lapsevanem on vähidiagnoosiga lapse kõrval ööpäevaringselt. Kehtiva korra järgi on aga hooldushüvitis ette nähtud ainult 14 päevaks. Kuna ravi võib kesta kaua, siis on vaja hooldushüvitise kestust pikendada 60 päevale,» ütles sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof.

Pikhof lisas, et 60 kalendripäeva möödumisel saab lapsevanem uuesti hoolduslehte taotleda.

Komisjoni istungil osalenud MTÜ Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu esindaja toetas ettepanekut ning soovis, et lisaks vähihaigete laste vanematele laieneks nimetatud hooldushüvitis tulevikus ka teiste raske haigusega laste vanematele. Sotsiaalkomisjon ja sotsiaalministeerium kinnitasid hooldushüvitise saajate ringi laiendamise vajadust.

Sotsiaalkomisjon otsustas saata ravikindlustuse seaduse muutmise seaduse eelnõu (818 SE) Riigikogu täiskokku teisele lugemisele 11. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles