USA pere süüdistab lapse surmas energiajooki

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monster Energy energiajook
Monster Energy energiajook Foto: Coca-Cola

Ameerikas kaebasid ühe hukkunud teismelise vanemad kohtusse energiajoogitootja Monster, kuna süüdistavad viimast oma lapse surma põhjustamises.

Südameklapi häirega 14-aastase tüdruku vanemad väidavad, et laps suri pärast seda, kui oli ööpäeva jooksul joonud kaks Monsteri energiajooki, vahendab Fox News.

Surma põhjuseks märkis ekspertiis südame seiskumise kofeiini mürgistuse pärast. Vanemad esitasid kohtusse hagi surma põhjustamises ja nõuavad eelkõige, et võimud reguleeriksid energiajookide tarbimist.

USA toiduadministratsiooni andmeil on tänavu olnud veel neli sarnast juhtumit. Kuna energiajook ei kuulu tavaliste toitude ja jookide nimekirja, ei saa administratsioon erinevalt näiteks Coca-Colast seal sisalduvad kofeiini hulka kuidagi reguleerida.

USA enimmüüdud energiajoogi Monster tootja on süüdistuse tagasi lükanud, öeldes, et jook ei saa kuidagi olla tüdruku surma põhjustaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles