Eesti elanikud tõid üheksa kuuga võõrsilt nakkuseid kaasa 88 korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Eesti elanikud nakatusid tänavu üheksa kuuga välismaal nakkushaigustesse 88 korda, enim tõid inimesed välismaalt Eestisse kaasa salmonelloosi, selgub terviseameti ülevaatest.

Eesti elanikud nakatusid üheksa kuuga välismaal salmonelloosi 13 korral, neist kolmel korral Bulgaarias ja Venemaal, kahel korral Egiptuses ning ühel korral Lätis, Prantsusmaal, Türgis, Vietnamis ja Kreekas.

Soolehaigusesse kampülobakterenteriiti nakatusid Eesti elanikud kolme kvartali jooksul 12 korda, sealhulgas kolmel korral Indias, kahel korral Suurbritannias ning ühel korral Bulgaarias, Kreekas, Leedus, Prantsusmaal, Tais, Türgis ja Ukrainas.

11 korda nakatusid Eesti inimesed välismaal puukborrelioosi, nakatumised juhtusid kuus korda Soomes, kaks korda Venemaal ning ühe korra Norras, Prantsusmaal ja Suurbritannias.

Üheksa korda nakatusid Eesti inimesed välismaal rotaviirusenteriiti, nakatumised juhtusid kolm korda Bulgaarias ning ühe korra Egiptuses, Iirimaal, Prantsusmaal, Saksamaal, Singapuris ja Ungaris.

Seitse korda tõid Eesti elanikud välismaalt kaasa ka tuulerõugeid - kolm korda Venemaalt ning ühe korra Mehhikost, Norrast, Saksamaalt ja Soomest.

Täpsustamata soolenakkustesse haigestusid Eesti inimesed kuus korda, sealhulgas kaks korda Soomes ning ühe korra Hispaanias, Iisraelis, Ukrainas ja Indias.

Sugulisel teel levivatesse nakkushaigustesse nakatusid inimesed neljal korral, neist kahel juhul Soomes ning ühel juhul Norras ja Kambodžal. Soomest tulid inimesed Eestisse tripperi ja süüfilisega ning Norrast ja Kambodžast klamüüdianakkusega.

Noroviirusnakkus tabas Eesti inimesi välismaal kolm korda - Egiptuses, Filipiinidel ja Soomes. Adenoviirusenteriiti nakatusid Eesti elanikud samuti kom korda - kaks korda Bulgaarias ja ühe korra Vietnamis. Ka e. coli soolenakkusesse nakatusid Eesti elanikud kolm korda - kaks korda Ukrainas ja ühe korra Egiptuses. Shigelloos tabas Eesti elanikke samuti kolm korda - Indias, Hiinas ja Tšiilis.

Sarlakid tabasid Eesti elanikke kaks korda - ühe korra Poolas ja ühe korra Venemaal. Sügelised said inimesed üheksa kuuga kahel korral, ühel juhul Hiinas ja ühel juhul Itaalias. Kolm korda nakatusid Eesti inimesed välismaal malaariasse - Kamerunis, Nigeerias ja Kambodžas.

Veel nakatus üheksa kuu jooksul Usbekistanis üks inimene a-viirushepatiiti, Norras üks inimene ägedasse c-viirushepatiiti, Rootsis üks inimene difüllobotriaasi, Tais üks inimene leetritesse, Bulgaarias üks inimene nakkuslikku mononukleoosi ja Türgis üks inimene pneumokokknakkusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles