Kasahstanis leiutati «elu pikendav» jogurt?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani president Nursultan Nazarbajev
Kasahstani president Nursultan Nazarbajev Foto: SCANPIX

Kesk-Aasia riigi Kasahstani teadlased leiutasid enda sõnul jogurti, mis aitab «elu pikendada».

Teadlased asusid «elueliksiiriga» tegelema pärast seda, kui selle riigi juht Nursultan Nazarbajev esitas ultimaatumi leida jook, mis parandaks tervist ja aitaks tal edasi valitseda, kirjutab The Telegraph.

Pealinnas Astanas asuva Nazarbajevi nimelise ülikooli teadlase Zhaksõbai Žumadilovi sõnul aitab «nar» (toitev) jogurt elu pikendada ning elukvaliteeti parandada.

72-aastane Nazarbajev on Kasahstani president olnud alates 1990. aastast. Viimasel ajal on ta tegelenud küsimusega, kuidas end surematuks muuta.

2010. aastal toimunud parteikongressil soovisid Kasahstanis elavad etnilised korealased, et Nazarbajev oleks võimul veel kümme aastat.

«See on võimalik, kui mulle antakse nooruse ja energia eliksiir. Võib-olla leidub seda Koreas. Olen valmis valitsema 2020. aastani, kuid vajan selleks elueliksiiri,» sõnas Nazarbajev.

Teada on, et Vana-Egiptuse kuninganna Cleopatra suples nooruse säilitamiseks eeslipiimas. Nazarbajevit see aga ei huvita, tema tahab igavese nooruse allikat.

«Vananemisvastane meditsiin, looduslik noorenemine ja surematus. Need on asjad, millega teadlased tegelema peaksid,» lausus Nazarbajev.

Noorendava jogurti loonud teadlase Žumadilovi sõnul aitab imejogurt seedimist kergendada, parandab immuunsüsteemi ning üldist tervislikku seisundit. Samas ta tunnistas, et bioprodukt üksinda siiski ei taga pikaealisust, see on vaid üks komponent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles