USAs esineb üha sagedamini tõsiseid söömishäireid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs muutuvad tõsised toitumishäired üha tavalisemaks
USAs muutuvad tõsised toitumishäired üha tavalisemaks Foto: Caro / Oberhaeuser
Ameerika ühendriikides tehtud riiklik uuring näitab, et aastatel 1999-2006 kasvas ligi viiendiku võrra söömishäiretest tingitud tervisehädadega haiglasse sattunute arv.

Nimelt võeti haiglaravile varasemast keskmiselt 18 protsenti rohkem inimesi, kes kannatasid söömishäirete tõttu tekkinud aneemia, neeruprobleemide, südame rütmihäirete ja teiste hädade käes, kirjutab Healthday.

Uuringu aluseks oli üleriigiline haiglate andmebaas Nationwide Inpatient Sample ning selle viis läbi USA riiklik terviseuuringute agentuur Agency for Healthcare Research and Quality.

Vanusegruppide lõikes kasvas söömishäirete esinemine kõige rohkem alla 12-aastaste laste seas (119 protsendi võrra) ja 45-64 aastaste seas (48 protsendi võrra).

Ehkki toitumishäirete tõttu haiglasse sattujate seas oli ülekaalukalt rohkem naisi (2006. aastal moodustasid nad kõigist patsientidest 89 protsenti), kasvas vaatlusalusel perioodil söömishäirete tõttu haiglasse sattunud meeste arv 37 protsendi võrra.

Levinuima söömishäire anoreksia osakaal kõigist juhtumitest jäi protsentuaalselt samaks, buliimiat esines aga varasemast seitse protsenti vähem. Vähemlevinud söömishäirete osakaal tõusis 38 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles