Kuus hommikust trikki, mis teevad kohe erksamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sul on raske end hommikuti koguda? Reader’s Digest jagab nõuandeid, kuidas kehakaalul silma peal hoida ja hommikuti end ärksama tunda.

Söö hommikusöögiks valgurikkaid toitusid

Hommikusöök peab olema piisavalt toekas, et peaksid lõunani vastu. Hiljutine uuring näitas, et need, kes sõid hommikuks liiga vähe valke, olid juba varsti pärast hommikusööki uuesti näljased ja kippusid ka päeva jooksul rohkem näksima.

Alusta päeva šokolaadiga

Jah, see on tõsi. Tükike tumedat šokolaadi sisaldab piisavas koguses kofeiini sugulast teobromiini, millest piisab selleks, et sind üles äratada ja vältida hilisemat järsku energia langust. Tumedas šokolaadis on ka antioksüdante ja see tõstab tuju. Proovi seda ennelõunase vahepalana.

Lase käia, joo kohvi

Sa ei pea end süüdi tundma, kui jood kohvi hommikul selleks, et päeva erksamalt alustada. Kohvil võib olla tervisele mitmekülgselt hea mõju. Näiteks on leitud, et selle joomine võib vähendada nahavähi, südamerabanduse ja eesnäärmevähi riski.

Ärka vara

Õhtuti kaua üleval olemine ja hommikune hiline ärkamine mõjuvad halvasti su vöökohale. On leitud, et need, kes ärkavad hilja, tarbivad päeva jooksul rohkem kaloreid ja on ka suurema kehamassiindeksiga. Üks kõige lihtsamaid mooduseid, kuidas kaalulangusele kaasa aidata, on parandada oma uneharjumusi, minnes õhtul vara magama ja ärgates iga päev umbes samal ajal, eelistatult varakult.

Söö midagi krõmpsuvat

Kui pead sööma midagi kõvemat, siis paned oma lõua ja näolihased jõuliselt tööle, mis teeb sind kiiresti ärksamaks. Pista hommikul nahka üks õun ja naerata!

Tee voodi ära

Esiteks on see hea nipp sel puhul, kui kipud pärast üles tõusmist uuesti voodisse pugema. Lisaks on sel veel üks hüve. Teki sirgu kloppimine paneb su käed liikuma. See paneb omakorda südame kiiremini tööle ja mõjub virgutavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles