Aktsiisimaks tõstab loodusravimite hinnad lakke

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevakübarat sisaldavad preparaadid, mis aitavad väsimuse ja viiruste vastu.
Päevakübarat sisaldavad preparaadid, mis aitavad väsimuse ja viiruste vastu. Foto: Margus Ansu

Loodustoodete ja tervisekaupade sissetooja Svenska Bioforce AB tegevjuht Andra Pihlas ütleb, et firma on esindatud 38 riigis, kuid Eesti on ainus, kus tervistavate tinktuuride pealt aktsiisi küsitakse.

Svenska Bioforce AB tegevjuht Andra Pihlas ütles Õhtulehele, et Rootsis ja Soomes tinktuuridele aktsiisimaksu pole.  «Eestisse jõudes tuleb immuunsüsteemi tugevdava punase päevakübara või hobukastani tinktuuri pealt kohe riigikassat täita,» lisas Pihlas, et tervisetoode muutub piiri ületades alkohoolseks joogiks.

Pihlas peab sellist lahendust absurdseks kuna keegi ei hakka ostma 14 euro eest tillukest tinktuuripudelit, et end täis juua.

Loodustoode OÜ müügijuht Eva Saar tunnistas, et aktsiisi tõttu on loobutud Lätis toodetavate taskukohaste tinktuuride Eestisse toomisest, kuna Riia tehasest tulev tinktuur on odavam kui aktsiis.

Svenska Bioforce AB teinud pakendeid ümber ja pannud 50milliliitristesse pudelitesse vaid 45 milliliitrit tinktuuri, kuna 50ml suurust tinktuuripudelit võrdustatakse konjakitaaraga, millel peab olema alkoholimärgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles