Ministeerium: tänaval suitsetamist ei saa veel keelata

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored suitsetajad Tallinna kesklinnas
Noored suitsetajad Tallinna kesklinnas Foto: Karli Saul

Sotsiaalministeeriumi töörühm tutvustas sel nädalal tubakapoliitika niinimetatud rohelist raamatut, kus on välja käidud erinevad piirangud suitsetamisele, kuid avalikes kohtades suitsetamise täielikku keelamist ei arutatud.

Sotsiaalministeeriumi keskkonnatervise ja kemikaaliohutuse juht Aive Telling ütles ERR-i uudisteportaalile, et rohelise raamatu töögrupis ei ole arutatud kõikides avalikes kohtades suitsetamise keelamist.

«Pole olemas küll ohutut taset tubakasuitsuga kokkupuutel, kuid avalikes kohtades täielik suitsetamise keeld ei ole tänasel päeval veel rakendatav,» sõnas Telling.

Ta lisas, et ministeeriumi hinnangul rohelises raamatus väljapakutud suitsuvaba keskkonna tagamise meetmete rakendamisel paraneb elanikkonna kaitse tubakasuitsu eest.

Välja käidud ettepanekute kohaselt rajataks üldkasutatavate hoonete ukseavauste juurde vähemalt 3-6 meetri ulatuses suitsuvabad vööndid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles