Saaremaal leiti kõrgelt trepilt kukkunud valvur surnuna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trepp. Pilt on illustreeriv.
Trepp. Pilt on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Täna hommikul leiti Saaremaal Kaarma vallas surnuna 77-aastane valvurina töötanud mees.

«Ilmselt oli valvur kukkunud 2, 5 m kõrgusel oleva soojaku  trepilt peaga vastu trepi ees olnud kiviplaati,» ütles juhtumit uuriv tööinspektor Rein Nelis.

Hukkunud valvur töötas osaühingus RTS Infraehitus, mis teostab töid prügila ümbersorteerimise objektil Saaremaal Kaarma vallas Kudjape külas.

Valvuri tööruum asus 2,5 meetri kõrgusel, kuhu viis trepp. Trepp ja platvorm, mis viisid soojakusse, olid kohapeal ise valmistatud.

«Arstlik ekspertiis näitab, kas selle allakukkumise võis põhjustada terviserike. Ent ka isevalmistatud trepil puudus üks käsipuu ja platvorm oli ohtlikult väike – ukse avamisel seal praktiliselt enam inimesele ruumi ei olnud,» ütles tööinspektor Rein Nelis. «Mõistlik oleks, et isevalmistatud trepid ja platvormid oleksid valmistatud ehitusinseneri projekti kohaselt.»

Tööinspektsiooni esialgsetel andmetel hukkus möödunud aastal tööpostil 13 inimest, lisaks on veel täpsustamisel kahe surmaga lõppenud õnnetuse asjaolud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles