Tallinnas on kiirabi vajanud kukkujate arv märkimisväärselt kasvanud

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Jaanuari esimeste päevade ja detsembrikuu jooksul on Tallinnas kiirabi vajanud 169 libedaga kukkunud inimest, aasta 2012 jaanuari ja 2011 detsembri jooksul oli neid 156.

Kui mullu vajas kiirabi terve jaanuari peale kokku 111 inimest, siis tänavu on esimese üheksa päevaga vajanud abi juba 45 inimest.

Detsembris vajas arstiabi 124 inimest, tunamullu 45. Eelmise aasta viimane kuu oli aga märkimisväärselt külmem, kui soojarekordeid purustanud 2011. aasta detsember.

Enim inimesi on sel talvel libedusest tingitud kukkumistega Tallinna kiirabi poole pöördunud aastavahetuse perioodil - 28. detsembril vajas abi üheksa kukkujat, 31. detsembril 21 kukkujat, 1. jaanuaril 10 kukkujat ja 7. jaanuaril 12 kukkujat.

Põhja-Tallinna regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonda traumadega pöördujate arv on viimase nädalaga olnud veidi kõrgem tavapärasest, kui keskmiselt pöördub erakorralise meditsiini osakonda ööpäevas 55 traumadega patsienti, ütles haigla kommunikatsioonijuht Inga Lill Postimehele.

Esmaspäeval pöördus PERHi traumapunkti 73 inimest, teisipäeval 62, kolmapäeval 55 ja neljapäeval 61 inimest. Libeduse tõttu kukkujad moodustasid neist ligi pooled.

Sellel talvel on libedate kõnniteede suhtes algatanud munitsipaalpolitsei 28 menetlust.

Eelmise aasta talveperioodil 1. detsembrist kuni 31. märtsini menetles munitsipaalpolitsei 236 libedust, jääpurikate likvideerimist kui ka lumekoristust eiravaid juhtumeid.

Võrreldes selle aasta vastavate rikkumiste pärast alustatud menetluste asukohtadega nähtub, et kesklinnas korduvad Lai tänav, Vene tänav, Kunderi tänav, Suur-Ameerika; Põhja-Tallinnas Salme tänav, Tehnika tänav, Tööstuse tänav; Mustamäel Akadeemia ja Nõummel Jaama tänav, ütles munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand Postimehele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles