Lätis nõudis gripp kahe inimese elu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üheksas Läti linnas on haigestumine grippi ja viirushaigustesse saavutanud epideemia taseme ning gripitüsistustesse on surnud kaks inimest.

Kõige rohkem on grippi ja ülemiste hingamisteede haigusi Jekabpilsis, kus on 665 haigusjuhtu 100 000 elaniku kohta, vahendas Leta Läti haiguste ennetamise ja kontrollikeskuse infot. Daugavpilsis on 477, Jelgavas 305 ja Gulbene piirkonnas 287 haigusjuhtu 100 000 elaniku kohta.

Lätis kuulutati epideemia välja 21. jaanuaril, kui Jelgavas oli üle 100 haige 100 000 elaniku kohta.

Terviseameti andmetel hakkas Eestis  14.01- 20.01 märgatavalt kasvama gripilaadsetesse viirusnakkustesse haigestumiste arv, laboratoorselt kinnitatud gripiviiruste arv kolmekordistus.

Keskmine haigestumus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse 100 000 elaniku kohta oli 317. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumine Harjumaal, Jõgevamaal, Läänemaal, ja Raplamaal. Enim haigestusid kuni viieaastased lapsed.

Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud grippi 83 korral, neist  45 korral on olnud tegu A-gripi ja 38 korral B-gripi juhuga.

 Haiglaravi vajas möödunud nädalal  E-Tervise SA esialgsetel andmetel viis gripiviirusega patsienti, hooaja algusest on haiglaravi vajanud 39 gripiviirusega patsienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles