Valvira: alkoholi müük Soomes peab algama senisest hiljem

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veinipudelid riiulil
Veinipudelid riiulil Foto: SCANPIX

Soome Sotsiaal- ja tervishoiuala lubade- ja järelvalveamet (Valvira) tegi ettepanku alustada alkoholi müügiga kauplustes sarnaselt Rootsiga kell 11 ehk siis kaks tundi praegusest hiljem.

Valvira hinnangul võiks kauplustes senisest rohkem müüa lahjemaid jooke, vahendas Helsingin Sanomat.

Lubade- ja järelevalveamet kogus kokku regionaalvalitsuste ja alkoholivaldkonnas tegutsevate ametkondade nägemused alkoholiseaduse uuendamisest. Kokkuvõte sellest materjalist anti sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumile.

Valvira ettepaneku järgi võiks «alkoholi negatiivsete järelmõjude» vähendamiseks müüa seda poodides samal ajal, kui on avatud ka riikliku alkoholimonopoli Alko kauplused ehk argipäeviti kella 20ni ja laupäeviti kella 18ni.

Ministeeriumile esitatud ettepaneku järgi võiks riiulitelt eemaldada mõningaid tooteid nii, et tekiks rohkem ruumi lahjematele jookidele. Praegu on alkoholi mahuprotsendi piiriks 4,7.

Plaanitav alkoholiseaduse muudatus mõjub Valvira hinnangul positiivselt elanikkonna tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles