Lasteaed pandi viiruste pärast kinni

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigestumine seni suureneb.
Haigestumine seni suureneb. Foto: Graafika: TPM

Eelmisel nädalal kasvas ülemiste hingamisteede viirushaigustesse jäänute hulk.

Tartus ja Tartumaal pöördus eelmisel nädalal ülemiste hingamisteede viirushaiguste pärast perearsti poole 962 inimest, neist enam kui pooled ehk 492 olid lapsed.

«Talvistesse viirushaigustesse haigestumine näitab ikka veel kasvutendentsi,» märkis terviseameti Lõuna talituse epidemioloogia juhtivspetsialist Meelis Polakese. «Nüüd peaks haigestumine olema üsna tipus, ehk jääb selle nädala väike tõus viimaseks tõusuks.»

Grippi läinud nädalal Tartumaal laboratoorselt ei diagnoositud. Samas panid perearstid kirja kõrge palavikuga alanud 33 gripilaadse viiruse juhtu. Seda on kõvasti rohkem kui varem, üle-eelmisel nädalal haigestus gripilaadsesse viirusesse vaid seitse inimest.

Ehkki haigeid on Tartus ja Tartumaal rohkesti, koolid ja lasteaiad töötavad.

Eile palus aga Jõgevamaa väike lasteaed terviseametilt luba selleks nädalaks asutus kinni panna, sest 35 lapsest oli kohal vaid kuus. Haigeks olid jäänud ka töötajad, nende hulgas kokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles