Hõrk eestimaine dessert - krõbe kama kohupiima ja jäätisega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõbe kama jäätisega
Krõbe kama jäätisega Foto: Jüri Seljamaa

Eesti Vabariigi aastapäeva eel koostas Eesti kulinaaria instituudi liige Joonas Koppel koostöös Maximaga kaasaegseid eestimaiseid toiduretsepte, millega saab piduliku iseseisvuspäeva laua senise süldi ja kartulisalati asemel põnevamaks muuta. Kes oleks osanud arvata, et kamast saab valmistada midagi nii hõrku?

Krõbe kama

50 g suhkrut
100 g kama
1 vaniljekaun

Pane suhkur koos kama ja vaniljekaunaga pannile. Kuumuta läbi, kuni suhkur on karamelliseerunud ja jahuta maha. Jahvata segu kannmikseris peeneks.

Kõrvitsaseemnejäätis

1 pakk vaniljejäätist
3 sl kõrvitsaseemneõli

Pane kannmikserisse umbes 14-15 kulbitäit jäätist, lisa 3 sl kõrvitsaseemneõli. Lase mikserist läbi ning pane mõneks ajaks sügavkülma.

Kohupiim

4 pakki 250 g hapukoort
40 g suhkrut
1 vaniljekaun

Pane pott tulele ning poti sisse hapukoor. Keeda hapukoort seda iga minuti tagant segades, kuni tekib sõmerjas kohupiimataoline mass. Lisa suhkur, vanilje, siirup ning sega läbi kannmikseris. Jahuta. Soovi korral võib kama, jäätise ning kohupiima juurde lisada kirsi- ja õunamoosi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles