Norra liigub tubakatoodete müügi täieliku keelustamise poole

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid
Sigaretid Foto: SCANPIX

Norra tervishoiuametnikud on võtnud võitlust suitsetamisega väga tõsiselt ja kui neil õnnestub tahtmine läbi pressida, siis saab riik aastaks 2040 suitsuvabaks.

Norra tervishoiuametnikud saatsid parlamenti ettepaneku muuta riik aastaks 2040 täielikult suitsuvabaks.

Tromsø ülikooli professor Maja-Lisa Løchen ütles ajalehele Verdens Gang, et tubakaga on seotud palju haigusi ja surmajuhtumeid ning suitsetamise keelustamisega saaks neid vältida.

Huuletubaka müügikeel jõustub nelja aasta pärast, kirjutab VG. Järgmine etapp tubakavastases võitluses on ostja vanusepiiri tõstmine 20 eluaastani. Kava näeb ette, et aastaks 2018 kerkib see aga 24 aastani.

Juba enne tubaka täielikku ärakeelamist kavatseb riik vabaneda suuvähki põhjustavast huuletubakast, mille müügile kavatsetakse panna punkt 2017. aastaks.

Professor Løchen meenutas, et huuletubakakeeld järgib Euroopa Liidu riikide hoiakut, kui Rootsit mitte arvestada. Euroopa Komisjonis valmistatakse ette uut tubakatoodete direktiivi, mis keelab huuletubaka müügi Euroopa Liidus, jättes välja Rootsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles