Lugeja nuriseb: Tallinna kõnniteed on nagu eluohtlik liuväli! Kes vastutab?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastab Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg: Teeseaduse paragrahv 25 ütleb, et kõnniteede heakorra tööde teostamise eest hoolitsevad kinnistu omanikud. Linn hoolitseb selliste teede eest, kus on lisaks jalakäijaile ka jalgrattaliikus, või kus kinnistuomanikke tee ääres pole, hooned asetsevad kaugemal, näit Sõpruse puiestee ääres on selliseid teid. Raekoja platsi  eest peaksid hoolitsema kinnistuomanikud, kuid näiteks vanalinnas Harju tänava haljasalaga piirev kõnnitee linna oma. Probleeme kõnniteedega on igal pool, linnakodanik võib probleemide korral pöörduda munitsipaalpolitsei pole.

Vastab Meeli Hunt, Tallinna munitsipaalpolitsei avalike suhete juht: Mupo korrapidajale laekunud info põhjal on nii veebruaris kui märtsis libedate kõnniteedega seonduvalt pöördutud mõlemal kuul 13 korral. Põhiliseks murekohaks on kesklinn, kuid kaebusi on laekunud praktiliselt kõikidest linnaosadest. Tallinna linna heakorra eeskirja paragrahv 5 lõige 1 punkt 1 (kohustus teostada heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal) alusel alustati talvisel hooajal 152 menetlust, lahendati 79, millest 50 olid trahviotsused kogusummas 2018 eurot.

Hea lugeja, anna kommentaariumis teada: millised Tallinna tänavad on kõige libedamad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles