Lapse turvavarustuse kasutamine kasvas hüppeliselt

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk.

Märtsis ja aprillis rikuti lapse turvavarustuse kasutamise nõudeid kaks korda vähem kui mullu samal ajal.

Märtsis-aprillis tõhustas politsei järelevalvet turvavöö ja lapse turvavarustuse kasutamise üle sõidukis, vahendas politseiameti pressiesindaja.

Kui möödunud aasta märtsis-aprillis rikuti lapse turvavarustuse nõudeid 581 korral, siis tänavu samal ajal registreeriti 252 rikkumist.

Politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna politseidirektori Tarmo Miilitsa sõnul on lasteaedades ja koolides tehtud turvavarustuse alane teavitustöö vilja kandnud.

«Politsei kiidab kõiki lapsevanemaid, lasteaia- ja kooliõpetajaid, kes on pööranud lapse turvavarustusele suurt tähelepanu,» ütles Miilits. «Tihti keelduvad lapsed autosõidust, kui vanemad ei ole neid turvatooli või -vööga kinnitanud. See tähendab, et kasvamas on teadlik turvavöö kasutajate põlvkond.»

Esialgsetel andmetel on tänavu nelja esimese kuu jooksul saanud liiklusõnnetustes viga 67 inimest, kes ei kasutanud turvavarustust. Liiklusõnnetustes hukkus seitse inimest, kes ei kasutanud turvavarustust.

Maanteeameti uuringu järgi on turvavarustuse kasutamine viimastel aastatel tõusnud. 2008. aastal kasutas turvavarustust 96,5 protsenti autojuhtidest, 93,6 protsenti kõrvalistujatest ja 67 protsenti tagaistujatest. Lastest kasutas turvavarustust 85,7 protsenti.

Politsei liiklusjärelevalve põhjal on endiselt probleemiks turvavöö mittekinnitamine kaubikutes, veoautodes, marsruuttaksodes ja bussides. «Kui bussis on olemas turvavöö, tuleb see kindlasti kinnitada,» sõnas Miilits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles