Joobe tõttu avastamata insult põhjustas surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi
Kiirabi Foto: Arvet Mägi

Kiirabi ei suutnud sarnaste sümptomite tõttu eristada joovet ja insulti, mistõttu toimetati Tapal kainenema jalgrattaga kukkunud alkoholijoobes mees, kes hiljem Tallinna haiglas suri.

See oli juba vähemalt teine juhtum Lääne-Virumaal. Mõni aasta tagasi juhtus analoogne lugu Rakveres, kuid suutmatuse hammasrataste vahele jäänud mees jäi õnneks ellu.

Sündmuste jada sai alguse 30. märtsi õhtul kella kaheksa ajal, mil Tapa politseipatrull kutsuti Pikale tänavale, kus kondiitriäri ees pidavat lamama alkoholijoobes inimene. Sündmuskohal olid juba meedikud, kes vaatasid mehe üle. Patrullile anti kiirabikaart ja mees viidi Tapa konstaablijaoskonda, kus tal tuvastati alkoholijoove ja ta pandi kainenema.

“Mis põhjusel mees tänaval vedeles, seda politsei ei tea, kuid arvestades kiirabi vastu võetud otsust saata mees kainenema, järeldati, et kukkumise põhjus oli alkoholijoobest tingitud koordinatsioonihäire,” selgitab Rakvere politseijaoskond Virumaa Teataja päringule vastates.

Tapa konstaablijaoskonna kainestuskambris on valvekaamera ja kainenema toimetatud isik oli ööpäev läbi järelevalve all. Öösel mees liigutas, norskas ja kõik märgid viitasid sellele, et ta magab.

Hommikul kella seitsme ajal valmistus politseinik teda kambrist välja laskma, kuid mees ajas arusaamatut juttu ja oli aru saada, et ta pole kaine. Pärast lühikest vestlust korravalvuriga soovis mees uuesti magama jääda, kuid politseinikul tekkis kahtlus, et inimese tervislik seisund ei ole korras ning ta kutsus taas meedikud meest üle vaatama. Sedapuhku ei jäänud politseinik meedikute hinnanguga rahule ja nõudis, et mees toimetataks haiglasse, mida ka tehti.

Rakvere haiglas avastati mehel insult ja ta saadeti Tallinna haiglasse, kus ta suri.

Tapa haigla peaarst Aivar Kuusik juhtunut kommenteerima ei nõustunud.

Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla ütles, et ta ei saa kommenteerida kõiki üksikasju teadmata teise haigla juhtumit. Tema sõnul saab juhtunule erapooletu ja adekvaatse hinnangu anda sotsiaalministeeriumi alluvuses  töötav tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon.

Küll nentis Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla, et joobe korral on insulti keeruline ära tunda, sest sümptomid on joobel ja insuldil sarnased ning kiirabil puudub võimalus teha kohapeal uuringuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles