Lastefond asus toetama viit last kasvatavat 78-aastast vanaema

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lastefond asus tänavu veebruarist toetama Sõmeru vallas elavat tublit ja hakkajat 78-aastast vanaema Heldilat, kelle kasvatada on viis last.

Fond toetab peret igal kuul kuni 300 euroga, tasudes laste ravimite ja abivahendite eest ning kattes Tartu Ülikooli kliinikumis arsti juures käimise sõidukulud.

Tubli ja positiivse ellusuhtumisega vanaema Heldila lugu jäi Lastefondile silma telesaatest «Kodutunne». Heldila eeskoste all on kolm lapselast, kelle isa on surnud ning emal probleeme alkoholiga. 12-aastane Janek on raske puudega ning 9-aastasel Helinal on diagnoosimisel epilepsia. Väike tüdruk käib pidevalt Tartus uuringutel ning läheb peagi operatsioonile. Vanaema juures elab ka täiskasvanud pojapoeg, kellel on kaks väikest last.

Perekonnal on väga raske, kuid vanaema ei kurda ja teeb omalt poolt kõik, et lapsed kasvaksid hoolivas kodus ning ei kannataks puudust.

Nii otsustaski Lastefond abistada peret kahe lapse haigusega toime tulemisel ja katab igal kuul kolmesaja euro ulatuses ravimite ja abivahendite ostu ning toetab Tartusse arsti juurde sõitmise kulude hüvitamisega.

Sõmeru vallas elava 78-aastane vanaema Heldila ja tema perekonna saatus ei ole olnud kerge. Viie aasta jooksul on vanaemal tulnud matta kolm lähedast inimest. Heldila abikaasal oli mitu insulti ning elu viimastel aastatel oli mees voodihaige. Mehe haiguse ajal suri insulti poeg ning väikesed lapsed jäid hoolimatu ja alkoholiprobleemidega ema kasvatada. Laste olukord oli väga kehv ning vanaema võttis lapselapsed oma hoole alla. Peret tabas õige pea aga uus kurb sündmus. Sünnituslaual suri vanima pojapoja naine. Nüüd on tubli vanaema ema eest viiele lapsele.

«Heldila on väga kangelaslik naisterahvas ja loodame, et fondi abi ravikulutuste katmisel vähendab pisutki vanaema murekoormat,» sõnas Lastefondi tegevjuht Agnes Karlson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles