Pakendilt kadunud jänes tekitas kahtluse ravimi õigsuses

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud jänes tegi haige lapse ema murelikuks.
Kadunud jänes tegi haige lapse ema murelikuks. Foto: Lugeja pilt

Lapsele palavikualandajat ostnud noor ema Katrin pelgas, et sai võltsitud ravimi, kuna selle pakendil puudus jänese pilt. Nii firma esindaja kui ka ravimiameti kinnitusel on ravimiga kõik korras.

«Ostsin lapsele palavikualandajat ja kodus oli sama rohu vana pakend. Kui ma neid võrdlesin, siis märkasin, et vanemal pakendil oli peal jänese pilt. See tegi mind ärevaks. Äkki on nüüd ostetud ravim järgi tehtud? Kuidas ma saan kindlaks teha, kas ravim on originaal või mitte,» kirjutas venekeelse Postimehe lugeja Katrin.

Ravimi müünud Euroapteegi esindaja Jaana Holland saatis ajalehele edasi vastuse Efferalgani Eestis müüvalt firmalt PharmaSwiss Eesti OÜ. «Jänese kujutis eemaldati pakendilt ravimiameti nõudel. Juba laos olevad ravimid  realiseeritakse nende säilimisaja jooksul. Kui vana partii (jänesega) lõppeb ja müügile tuleb uus (ilma jäneseta), võib tõesti tekkida kirjeldatud olukord. Kuid see ei ole võltsing,» seisab vastuses.

Ravimiameti müügilubade osakonna juhataja Margit Plakso märkis, et on väga hea, kui inimesed pööravad sellistele asjadele tähelepanu. «Pakend on õige, lihtsalt tema kujundus muutus aja jooksul. Selliseid asju ikka juhtub,»  ütles ta. Tõenäosus, et apteegis müüakse järgi tehtud ravimeid on Plakso kinnitusel väga madal. «Kui inimene siiski kahtlustab, et ravim pole õige, tuleb kindlasti pöörduda apteeki või ravimiametisse,» toonitas ta.  Plakso sõnul pole Eesti s võltsravimeid apteekidest avastatud. «Võltsinguid võib ette tulla ebaseaduslikes müügikohtades nagu turud, kioskid ja muud sellised kohad,» lisas spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles