Arsti hoolimatus põhjustas aastase lapse surma

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Pea kaks kuud tagasi suri aasta ja nelja kuu vanuselt üks laps, keda lapsevanemaid telefoni teel juhendanud lastearst ei suutnud aidata: eile kogunenud tervishoiuameti ravikvaliteedi komisjoni hinnangul ei käitunud pediaater heade arstitavade kohaselt.


Õnnetu lugu hakkas hargnema neljapäeval, 26. märtsil, kolm päeva pärast Karolina aastast sünnipäeva: laps oli haigeks jäänud ning unetu ja virila öö järel helistas ema järgmisel päeval pediaatrile, kes soovitas lapsele anda raviteed ja panna küünlaid või anda Panadoli siirupit, kirjutab Õhtuleht.

Haiget last ei tahtnud vanemad arsti vastuvõtule viia ning nende sõnul ei tahtnud pediaater ise nende juurde tulla, kuigi tema väidab, et teda ei kutsutud - järgmisel päeval tõusis aga lapse palavik 40,2 kraadini ning püsis, ta ei söönud ega joonud, võttis vaid rinnapiima ja käed-jalad olid külmad.

Pediaater soovitas kiirabi mitte kutsuda, kui ei taha, et laps tilgutite alla pannakse, kuid hiljem, kui ta endiselt soovitas vaid lapse käsi-jalgu sooja vee pudeliga soojendada ning panna pannil soojendatud soolakotike rinnale, otsustasid vanemad siiski kiirabi kutsuda.

Kui nad haiglasse jõudsid, selgus, et laps on surnud, põhjuseks dehüdratsioon ehk vedelikupuudus, lisaks tuvastas ekspertiis veel mitmeid tõsiseid hädasid, mis olid sellest tingitud - teiste hulgas näiteks ka südamepuudulikkuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles