Grillitud sea sisefilee

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillitud avokaado vutimunaga ja grillitud sea sisefilee.
Grillitud avokaado vutimunaga ja grillitud sea sisefilee. Foto: Lauri Laan

Grillihooajal tasub proovida, kuidas mekib grillitud sea sisefilee Santa Maria koka Ilmar Räni õpetuse järgi. Retseptis välja toodud kogustest jätkub neljale inimesele.

600 g sea sisefileed

kolme pipra segu

kivisoola, veskis

suitsumaitselist BBQ kastet

Soovi korral eemalda fileelt kelmed ja liigne rasv ning hõõru pipraseguga. Võimalusel lase lihal veidi maitsestuda ja grilli seejärel kaudsel kuumusel 15-20 minutit. Mõned minutid enne liha valmimist pintselda või määri seda BBQ-kastmega ja küpseta lõpuni. Serveerimiseks tõsta filee grillilt, lase veidi jahtuda ning viiluta 2-3 cm paksusteks viiludeks. Serveeri koheselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles