Eesti rõivafirmade kinnitusel on Aasia partneritel töötingimused korras

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilves-Extra ärijuht ja suuromanik Arvo Kivikas.
Ilves-Extra ärijuht ja suuromanik Arvo Kivikas. Foto: Sille Annuk

Bangladeshi õmblusvabriku varing on taas esile tõstnud odavate tööjõukuludega Aasia riikide töötajate puudulikud töötingimused, tuntud Lääne brändide kõrval lasevad Aasias oma toodangut valmistada ka üksikud Eesti riidefirmad, kelle kinnitusel nende hankepartneritel probleeme pole.

Tartu spordirõivaste firma Ilves Extra viis juba kolm aastat tagasi osa oma tootmisest Vietnami pealinna Hanoisse, kus ettevõte õmbleb oma masstoodangut ja neid tooteid, millega pikema tarneaja tõttu kiire ei ole, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ilves Extra juht Arvo Kivikas on Hanoi tehases ka ise kohal käinud ning kinnitab, et sealne seisukord ja tingimused vastavad kindlasti vähemalt Eesti keskmisele tasemele.

Ka osa kodumaise rõivatööstuse Baltika toodangust tuleb Aasiast, Hiinast. Baltika esindajad ei soostunud aga oma Hiina koostööpartneritest ja sealsete tehaste töötingimustest kaamera ees rääkima, samas öeldi Baltikast, et nad on oma partneritele seadnud tegevusstandardid ning tarneahela spetsialistid käivad tootmisüksusi kuni kaks korda aastas auditeermias ja standarditele vastavust kontrollimas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles