Nippe naisele, kuidas partneriga kondoomi ja seksi teemadel rääkida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli eelistavad mehed seksida ilma kondoomita ja mõnikord lausa nõuavad seda, kuid sel juhul ole sina targem ja mõtle oma tulevikule. Muud vahendid ei kaitse sind nii haiguste kui ka raseduse eest, hoiatab hiv.ee.

Kui partner soovib tungivalt ilma kondoomita seksida, võib olla väga keeruline enesele kindlaks jääda. Ei ole kuigi mõttekas laskuda partneriga tulisesse arutellu kondoomi vajalikkuse ja mittevajalikkuse teemadel – seda võid sa teha koos kohvikus või jalutamas käies. Kui käes on aga olukord, kus seks on käeulatuses ja naudingust on puudu vaid kondoom, tuleb olla enesekindel ja otsustav. Et see kergem oleks, pea meeles kahte tähtsat punkti

  1. Kui olete juba nii kaugele jõudnud, siis tahab partner sinuga seksida nii kui nii, ehk siis tegelikult on ohjad sinu käes.
  2. Sa oled väärt parimat.

Seda meeles hoides ei jää sul muud üle, kui enda soovi selgelt ja murdumatult esitada ja vajadusel ka korrata. Kusjuures sõnumit tuleks korrata pea sõna sõnalt. Suhtlemiseksperdid nimetavad seda katkise plaadi tehnikaks – ükskõik mida partner ütleb või kuidas ta oma soovi põhjendab, sina jää kindlaks oma soovidele.

Lauseid, mida kasutada on erinevaid ja kindlasti leiad sa endale ja olukorrale sobivaima. Aga et pisut fantaasiat elavdada ja reaalseks olukorraks valmis olla, võid kaaluda ka neid siin: «Mina kasutan alati kondoomi!», «Ma ei seksi kunagi ilma kondoomita!», «Kondoomiga mehed on seksikamad!», «Kui tahad mind, siis tahad ka kondoomi!».

Kui sinu jaoks on endale kindlaks jäämine keeruline, võid oma soovide väljaütlemist harjutada nt sõbrannade peal või suisa peegli ees.

Ära lase ennast heidutada põhjendustest, nagu näitaks kondoomiga seksimine usaldamatust või armastuse puudumist. Vastupidi – inimene kes teisest hoolib kasutab alati kondoomi. Kui aga partner käib peale, et tahab vaid kondoomita seksida, on ta seda teinud tõenäoliselt ka varem. Ja siis võib küll usaldada partnerit, kuid sa ei tea kunagi, mis haigusi tema eelmised partnerid on kandnud. Ja pealegi – võimatu ei ole seegi, et partner sinult mõne nakkuse saab. Kondoomi kasutamine on topelt hoolimine!

Pea meeles, et kondoomi kasutamine ei ole ainult sinu partneri otsustada. Ka sinul on täpselt sama palju sõnaõigust, sest seks on kahe võrdse inimese vaheline tegevus. Mõnikord ei taha mehed kondoomi kasutada ka lihtsalt selle pärast, et nad tunnevad ennast ebakindlalt ja vajavad kondoomi kasutamiseks julgustamist, sageli võib selliseks julgustuseks olla ka su enda seksikas käitumine seoses kondoomiga.

Kui partner soovib ise kondoomi peale panna, lase tal seda teha. Sel juhul meeldiks talle kindlasti, kui sa ise samal ajal midagi seksikat teed, näiteks seksikalt lahti riietud või ennast seksikalt puudutad. Sellega ei alanda sa ennast, vaid aitad säilitada romantikat ja ühtlasi julgustad teda kondoomi kasutama, mis on ka sinu enda huvides. Samuti ei ole sul põhjust oma keha häbeneda. Kui partneril on sinu vastu tunded ja ta soovib sinuga seksida, oled sa talle koos oma kehaga - milline see ka poleks - juba meeldima hakanud.

Võid kondoomi peale panna ise, kui end kindlalt tunned ja partneril selle vastu midagi pole. Kondoomi pealepanek, kui seda teeb naine, võib olla mehe jaoks meeldivamgi. Oluline on mitte rabistada ja talle mitte haiget teha. Ära karda teda puudutada: mehele üldjuhul meeldib, kui naine tema peenist puudutab ja niikuinii on teil ju plaanis seksida. Peenis on õrn ja tundlik, sellepärast käitu hellalt ja naiselikult.

Su partner võib arvata, et ta suudab sinu rasestumist vältida nii, et võtab seemnepurske ajaks peenise välja. Ära nõustu. See meetod ei kaitse sind haiguste ega HIV eest ning lisaks võib ka su partner eksida või liiga hoogu sattuda. Hiljem kahetsemisest pole kasu, õige on kasutada kondoomi.

Kui partneri (ja/või sinu) meelest on ilma kondoomita oluliselt parem, siis oodake kindla suhte alguseni, laske end mõlemad suguhaiguste ja HIV suhtes kontrollida, ja seejärel võib kasutada kondoomi asemel muid võimalusi ­- kui olete teineteises kindlad ja kõrvalehüppeid ei tee.

Ühest kondoomita korrast piisab, et nullida kogu kaitse. Parem on karta kui kahetseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles