Nikotiiniga e-sigaret plaanitakse võrdsustada tavalise sigaretiga

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret. Foto on illustratiivne.
E-sigaret. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kui praegu võib Euroopas nikotiiniga e-sigaretti tõmmata, millal ja kus tahes, siis tubakatoodete uues direktiivis tahavad Euroopa seadusandjad e-sigareti võrdsustada tubakatoodetega, mis tähendab ka samade keeldude ja piirangute laienemist e-sigarettidele.

Euroopa Liidus puudub praegu ühtne e-sigareti regulatsioon, kuid Euroopa Komisjon on algatanud ettepaneku senine tubakatoodete direktiiv uuega asendada, millele on avaldanud toetust ka riigikogu, kirjutab Õhtuleht. «Esitatud seisukohtades on välja toodud, et tubakatoodete määratlus laieneks ka tubakat mittesisaldavatele toodetele, mida kasutatakse tubakatoodetega samal eesmärgil ning mis sisaldavad nikotiini,» rääkis sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Ivi Normet, kelle sõnul on sellisteks toodeteks on näiteks e-sigaretid või sigaretid, mis ei sisalda tubakataime, kuid millele on lisatud nikotiini.

Samas jäävad direktiivi kohaldamisalast välja nikotiinivabad sigaretid, mistõttu võib nikotiinivaba täitekapsliga e-sigaretti pruukida igaüks, sõltumata ajast, kohast või vanusest.

Eestis klassifitseeritakse e-sigareti seade meditsiiniseadmeks, kuna on mõeldud nikotiinilahuse manustamiseks. Seega võib legaalselt nikotiini sisaldavaid täitekapsleid Eestis turustada pärast ravimi müügiloa väljastamist, kuid praegu ei ole meil e-sigareti täitekapsli müügiluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles