Vene tarbijakaitseamet sulges piiri Ukraina kommitootjale

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina firmas Roshen toodetav pähklitega šokolaad.
Ukraina firmas Roshen toodetav pähklitega šokolaad. Foto: www.roshen.com

Venemaa tervise- ja tarbijakaitseamet kehtestas kaupade sisseveokeelu Ukraina firmale Roshen, mis on riigi üks suurimaid magusatootjaid.

Vene peasanitaararst Gennadi Oništšenko rääkis Interfaxile, et Moskva kaubandusvõrgus müüdud Rosheni toodetele tehtud ekspertiis näitas, et need ei vastanud nõutud parameetritele.

Oništšenko sõnul sisaldas näiteks piimašokolaad bensopüreeni. «Toodete puhul rikuti nii kvaliteedi- kui turvanõudeid,» kinnitas ta ja lisas, et tegemist on süstemaatiliste rikkumistega.

Roshen toodab ligi 200 sorti erinevaid maiustusi, mille hulgas on näiteks šokolaad, vahvlid, küpsised, tordid ja rullbiskviidid. Ettevõtte toodangu aastane maht ulatub 450 000 tonnini.

Jaanuaris 2012 keelas Venemaa tervise- ja tarbijakaitseamet Ukrainas toodetava juustu sisseveo, põhjendades seda tehnoloogiliste rikkumistega mitmes ettevõttes. Tarnete taastamine võttis aega ligi neli kuud ja seda pärast pikki läbirääkimisi ning kontrollreide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles