Vee joomine pole see, mis nahka niisutatuna hoiab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Naistele rõhutatakse, et nende naha hea tervise ja niisutatuse heaks peaks iga päev ohtralt vett jooma. Selgub, et see võib olla kõigest müüt.

Briti toitumiskeskuse eksperdid ütlevad, et väitel, nagu aitaks rohke vee joomine nahka kaunimaks teha, puudub teaduslik alus, kirjutab Genius Beauty. Nad rõhutavad, et selleks, et nahk suudaks hoida vajalikku niiskust, ei piisa vee joomisest, vaid naine peaks iga päev tarbima piisavalt A-, B-, C- ja E-vitamiini. Kui organism ei saa neid aineid piisavas koguses, ei suuda nahk ka oma niiskustaset hoida ning muutub kuivaks ning karedaks. Kindlasti tuleks neid vitamiine saada puu- ja köögiviljadest, mitte sirutada tabletipurgi poole.

Lisaks sellele, et need vitamiinid aitavad hoida su naha niiskustaset, ennetavad need ka vananemist ja leevendavad veidi suitsetamise ja päikese kahjulikku mõju nahale.

Loomulikult on tarvis vett tarbida, kuid seda peaks jooma nii palju, nagu organism vajab. Uskumine, et vee joomine normist suuremas koguses mõjutab su nahka, on vale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles