Millised on tumeda šokolaadi kasulikud omadused?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled siiani uskunud, et tumeda šokolaadi söömine mõjub nahale halvasti, siis on viimane aeg oma uskumusi muuta. Tumeda šokolaadi söömine ei tekita nimelt vistrikke, küll aga on sellel palju positiivseid omadusi.

Tume šokolaad, mis on kõrge kakao sisaldusega ning milles on vähe suhkrut, on vitamiinide, mineraalide ja antioksüdantide poolest väga rikas ning toidab nahka, kirjutab Huff Post Style. Vajad veel tõestust? Siin on viis põhjust, miks tume šokolaad mõjub sulle hästi.

See parandab nahka. Raud, kaltsium ning A-, B1-, C-, D- ja E-vitamiinid on vaid vähesed toitained, mida me tumedast šokolaadist saame. Eelista kohvitassi või rohelise tee asemel kõrge kakao sisaldusega sooja jooki, mis niisutab nahka ja annab sulle terve sära. Surnud naharakke saab eemaldada ka isetehtud šokolaadi kehakoorijaga, mille jaoks on tarvis õli, pruuni suhkrut, kakaod ja vaniljet.

See kaitseb kahjulike UV-kiirte eest. Kliiniliselt on tõestatud, et tumedas šokolaadis sisalduvad flavoonid aitavad kaitsta nahka päikesepõletuste, punetuse ja teiste UV-kiirte tõttu tekkivate kahjustuste eest. Kui tumedat šokolaadi otse nahale kanda, siis see parandab ja niisutab neid kehaosi, mis on päikesega kokku puutunud.

See ennetab kortse ja peenikesi joonekesi nahal. Pärast tumeda šokolaadi söömist tundub, et kõik oleks justkui rahulikum ja me teame ju hästi, kuidas stress nahka mõjutab. Kakao aitab vähendada stressihormoone, mis tähendab, et kollageeni lõhutakse nahas vähem ning tekib vähem kortse.

See lisab sära tuhmunud kiharatele. Kodune juuksemask, mis on valmistatud magustamata šokolaadist? Miks ka mitte! Lisa veidike mett ja jogurtit enne maski juustele kandmist. Kata juuksed kilemütsiga ja hoia seda segu peas umbes tund aega. Pese mask juustest külma veega ja su kiharad on üliläikivad.

See kiirendab juuste kasvu. Vask, tsink ja raud on mineraalid, mis kiirendavad rakkude uuenemisprotsessi. Tumedas šokolaadis leidub neid kõiki. Igapäevaselt šokolaadi söömine tähendab seda, et hapniku ja vere ligipääs peanahka kiireneb ning selle tulemusel saad tervemad ja tugevamad juuksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles