20-minutiline lõunauinak parandab enesetunnet ja keskendumist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi päevane uinak ei suuda asendada korralikult magatud ööd,  võib see parandada oluliselt toimetulekut päevaste kohustustega.

Kuigi lõunauinakuid nähakse tihti kui laiskuse või ebaproduktiivsuse märke, võivad need aidata sul oluliselt paremini oma töö ja igapäevategevustega hakkama saada, kirjutab You Beauty. Uuringud on näidanud, et kui inimene pole öö jooksul piisavalt maganud, aitab päevane uinak siiski parandada tähelepanuvõimet, keskendumist, valvelolekut, tuju ning hakkama saamist stressiga.

Kuigi magamine näib olevat asi, mida keegi ei pea õpetama, on siiski mõned nipid, mis aitavad päevasest uinakust maksimaalset kasu saada.

Lühike, 20-minuti pikkune uinak on harilikult palju efektiivsem kui pikem uni, sest pikema une korral ärkad sa üles sügavama une staadiumist ja sul on raskem virguda.

Uinakuks vali koht, mis on mugav, vaikne, pime ja jahe. Koduselt tukasta vaid oma voodis, kodust eemal katsu magada kohas, kus saad olla pikali või poollamavas asendis. Kui sul pole võimalik tukastada pimedas, hangi endale magamismask. Kui sind häirib liigne lärm, kasuta kõrvatroppe.

Ära jäta uinakuid liiga hiliseks. Kui teed uinaku hiljem kui 14.00, mõjutab see suurema tõenäosusega sinu ööund.

Kui oled igapäevaselt väga väsinud ja tunned, et sa pole puhanud isegi siis kui oled öösel korralikult maganud, võta kindlasti ühendust oma arstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles