Aravete alevik on hädas roiskunud veega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Järvamaal Ambla vallas asuvas Aravete alevikus on elanikud juba nädalaid hädas reostunud veega, mis on paljudele tekitanud tervisehädasid.

Kohaliku perearsti Enn Sultsi sõnul on pea kõik Aravete inimesed põdenud haiguse läbi kergemal viisil - tüüpilised haigusnähud on olnud iiveldus, oksendamine, kõhuvalu ja kõhulahtisus, siiski sattusid mitmed inimesed ka haiglasse tilkinfusiooni alla, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tallinna tervisekaitse talituse direktori Natalja Šubina sõnul pole reostuse tõelist põhjust veel teada, selleks võib olla vana torustik ja nendes tekkinud lekked. Enne, kui vesi pole puhas, peaksid inimesed jälgima klassikalisi hügeeninõudeid.

Alates homsest on lubanud kohaliku veevärgi eest hoolitsev firma Avoterm Aqua alustada torustiku desinfitseerimist, mis peaks puhastama vee ja muutma selle jälle joogikõlblikuks.

Ettevõtte juht Urmas Toomsoo kaamera ees vee saastumist selgitama ei nõustunud, telefoniintervjuus «Aktuaalsele kaamerale» ütles ta, et reostuse põhjus pole veel teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles