Politsei manitseb Õlletoobri külastajaid alkoholi väärtarvitamise eest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter jaanipeol.
Alkomeeter jaanipeol. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuressaare politsei manitseb 17.-18. juulil Saaremaal Leisi vallas Oitme külas toimuva Õlletoober 2009 külastajaid pidama piiri alkoholiga, mitte istuma purjus päi autorooli ning käituma muidu seaduskuulekalt.

Politsei toetab antud ettevõtmist ning on planeerinud tööle nimetatud ajavahemikul piisavalt jõude, et aidata kaasa ürituse õnnestumisele ja avaliku korra tagamisele, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Politsei eesmärgiks ei ole võimalikult paljude inimeste karistamine vaid reageerimine õiguserikkumistele ja väärkäitumisele tähelepanu juhtimine.

Politsei soovitab meeles pidada, et kehtivad kõik avalikule korrale suunatud seadused, sealhulgas alkoholi tarvitamisega seonduv ja alaealistele kehtivad piirangud.

Korraldajate poolt on korraldatud parkimine ja pakutud ala telkimiseks, see ei tähenda aga seda, et tegemist oleks valveteenusega, mis tähendab seda, et oma ja teiste varasse tuleb heaperemehelikult suhtuda igaühel.

Tuleb jälgida korraldajate poolseid korraldusi ja juhiseid festivali alal, kõik vägivaldselt käituvad festivalikülalised kõrvaldatakse ürituselt, kehtib põhimõte - austa ennast ja teisi.

Peab veenduda, et autorooli ei istuks alkoholijoobes inimene.

Palutakse arvestada sellega, et politsei on seadnud nädalavahetuse tegevusprioriteetideks joobes alaealiste ja joobes juhtide väljaselgitamise ja selliste juhtide kõrvaldamise liiklusest.

Politsei kavatseb jalgsi patrullida ürituse toimumisalal ning kontrollida mootorsõidukijuhte maakonna teedel nn kõik puhuvad aktsioone läbi viies. maakonna teedel. Liiklusjärelevalves kasutatakse ka eravärvides politseisõidukitega patrullimist.

Festivali toimumiskohas on avatud politseipunkt, et tagada esilekerkinud probleemide kiire lahendamine ja vajadusel info edastamine festivali külastajatele. Politseilist sekkumist vajavate sündmuste puhul palutakse sellest koheselt teada anda telefonil 110.

Eeloleval nädalavahetusel abistavad Kuressaare politseid Lääne politseiprefektuuri teiste üksuste ning julgestuspolitsei abijõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles