Hanneli Rudi: saatuslik kokteil

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanneli Rudi
Hanneli Rudi Foto: Peeter Langovits

Eestis ebaseaduslikult tegutseva Amway tegevus meenutab saja aasta tagust aega, kus patentravimite müüjad käisid ukselt uksele ja lubasid imesid. Et just nende firma toodang, mis suuresti koosnes kriidipulbrist, teeb reumahaige terveks või kaotab igaveseks tedretähed. Tuleb aga tunnistada, et ei ühest ega teisest hädast pole inimkond saja aasta jooksul vabanenud. Kuid ajalukku jäänud patentravimite müüjate asemel on nüüd tegutsemas võrkturustajad, kes tuttavatele esitlusi korraldades imeliste omadustega tooteid müüvad. Kui uskuda Amway müüjaid, siis sobib suuvesi ühteaegu nii külmetuse kui ka mürgituse raviks. Puhas hingeõhk on peale kauba.

Usk imerohu toimesse on ennegi inimesi terveks teinud. Kui suuloputusvedeliku ninna laskmine eluohtlik pole, siis sellega mürgituse ravimine võib lõppeda saatuslikult. Seda juhul kui näiteks mõnda kemikaali kogemata joonu eelistab arstide poole pöördumise asemel piirduda klaasi vee ja paari piisa imelise vedelikuga. Aga just sellist «kokteili» Amway müüja mürgituse puhul teha soovitab.

Mis aga kõige kurioossem - Eesti ametiasutused tunnistavad ausalt, et imerohumüüjate tegevust keelata ei saa: kaupa müüakse käest kätte ja firma pole oma tegevust Eestis registreerinud. «Ehk kuidas me karistame seda, keda ametlikult pole,» tunnistas üks ametnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles