10 nippi, kuidas lutist lahti saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kui lapse lutist võõrutamine üle kivide ja kändude kulgeb, siis proovi mõnda alljärgnevatest nõuannetest. Ehk läheb õnneks.

 
Nõuanded on kokku kogunud pereportaal Alltombarn.

Õhupalliga taevasse

Seo lutt õhupalli külge ja räägi lapsele, et saadad luti õhupalliga kosmosesse või pilve peale - ikka sõltuvalt sellest, mida laps rohkem usub.

Õiglane vahetus

Lase lapsel kõik lutid kokku koguda ning ütle, et ta saab nende eest endale poest mõne mänguasja valida. Laps võib mänguasja ise kassasse viia ja luttidega «maksta». Sinu ülesanne on personali sellest eelnevalt hoiatada ning arve vaikselt ära maksta.

Kingi pisemale

Luti võib lasta kinkida mõnele väiksemale lapsele, näiteks pisemale õele-vennale või teisele tuttavale põnnile.

Jäta haldjale

Lutihaldjas on hambahaldja ja kõikide teiste haldjate sõber. Tavaliselt tuleb ta külla öösiti ning jätab luti eest väikese kingi.

Pane kasvama

Laps võib luti mulda kasvama torgata. Sina pista salamahti mõned lilleseemned ka mulda, siis on hiljem tore vaadata, kuidas «lutt» kasvama läheb.

Suure lapse päev

Anna lapsele teada, et varsti jõuab kätte «suure lapse päev». Sellel päeval tuleb lutt ära anda ning saab süüa torti ja jäätist.

Peida ära

Õmble lutt mõne lemmikmänguasja sisse, nõnda on see ikka lapse lähedal.

Kingi tuletõrjujale

... või arstile või mõnele teisele põnevale tegelasele. Selgita, et nemad korjavadki suureks saanud lastelt lutid kokku.

Samm-sammult

Esmalt on lutt lubatud vaid autos ja kodus. Siis vaid kodus. Edasi vaid magama minnes. Ning siis võib luti juba päris kõrvale nihverdada.

Viska ära

Kui mitte miski ei aita, siis tee süda kõvaks. Korja kõik lutid lapse magamise ajal kokku ja viska minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles